Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Alegria en va de PPC i C’s per la sentència sobre el català al funcionariat

La guerra de sempre: Rodríguez i Carrizosa carreguen contra el Govern de la Generalitat per haver volgut “exigir” l’ús d’una de les llengües cooficials i “discriminar” el castellà però a la vegada, el conseller de Justícia, Carles Mundó, lamenta que “hi hagi qui a partir de qualsevol pretext vulgui fer de la llengua un conflicte”. El més important de tot plegat: la Llei de Política Lingüística “mai ha estat impugnada”.

Redacció
Redacció 26/02/2016
ACN Barcelona.-El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha subratllat que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·la parcialment el 'Protocol d'usos lingüístics de la Generalitat i el sector públic que en depèn', però que la Llei de Política Lingüística de 1978 continua “perfectament vigent” i “mai ha estat impugnada”. Mundó ha puntualitzat que el protocol , “no és una norma imperativa” i “té una consideració de recomanacions” i que la llei és “el punt de referència” d'”on deriven les obligacions i drets”. El conseller considera que “el que no és acceptable és que hi hagi qui a partir de qualsevol pretext vulgui fer de la llengua un conflicte”. “Seria un error pensar que el conflicte lingüístic que no existeix al carrer s'ha d'alimentar d'alguna banda”, ha reblat.
Alegria en va de PP i C's

La sentència del TSJC que anul·la parcialment un protocol d'usos lingüístics del sector públic de la Generalitat per prioritzar el català ha estat amplament celebrada per PPC i C’s. El portaveu adjunt dels populars, Santi Rodríguez, i el portaveu parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, han volgut manifestar la seva satisfacció al respecte i han carregat aquest divendres contra el Govern per voler “exigir” i “obligar” a l’ús del català i “discriminar” el castellà amb la normativa recorreguda. Tots dos han coincidit que la sentència és un element “en favor de la llibertat i dels drets” lingüístics de les persones que treballen al sector públic.

Relacionats