Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Alcaldes d’ERC a l’Ebre votaran contra de la interconnexió de xarxes

L’alcalde de Deltebre, el republicà Gervasi Aspa, ha donat a conèixer la posició que defensarà el col·lectiu d’alcaldes d’ERC que assistirà aquest dijous a l’assemblea general extraordinària del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), que es farà a l’Ampolla i en la qual es tractaran les implicacions per al CAT del reial decret-llei 3/2008 de mesures urgents per la sequera. Segons Aspa, els alcaldes d’ERC de l’Ebre i del Camp de Tarragona ‘manifestarem la nostra disconformitat amb el projecte d’interconnexió de xarxes’, ja que entenen que, després de les pluges d’aquests darrers dies, ‘es pot donar solució a la situació de crisi sense necessitat de recórrer a la interconnexió’.

Redacció
Redacció 15/05/2008

L’alcalde de Deltebre ha manifestat que els membres consorciats confien ‘poder votar’ sobre la interconnexió de xarxes i ha afegit que, si no fos així, els semblaria ‘una falta de respecte cap als nostres municipis’. Els alcaldes d’ERC de les Terres de l’Ebre s’oposaran a la prolongació del minitransvasament de l’Ebre entre altres motius perquè les pluges caigudes han ‘aigualit els motius i han fet desaparèixer la situació d’excepcionalitat’, segons ha declarat Aspa.

L’aprovació del reial decret 3/2008 ‘ve donada per l’escenari més desfavorable’, ha dit Aspa, ‘i aquest actualment està superat després de l’anunci fet pel conseller de Medi Ambient de passar de nivell 2 d’excepcionalitat al nivell 1’.