Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Albiol perd 1 dels seus 3 sous per la desfeta electoral

Gerard Sesé @gerardsese | La desfeta absoluta del PP a Catalunya després del 21-D no només fa mal al partit sinó als seus candidats. Amb només tres diputats, la davallada fa estralls en alguns pesos pesants del partit al Principat. Alejandro Fernández, de Tarragona, es queda sense escó. Marisa Xandri la número 1 per Lleida, que va llençar una estelada a la paperera tampoc, ha llençat la seva representació a la brossa. Però… com afecta aquest resultat a Xavier García Albiol?

Redacció
Redacció 22/12/2017
El líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, no només haurà d'assumir anar al Grup Mix amb la CUP i ser vilipendiat per haver estat l'última força amb 3 escons, també haurà d'acceptar la baixa de la condició de Senador per designació autonòmica.
 
Una vegada que es configuri el nou Parlament, es farà una nova votació per a designar els senadors que han d'assistir a la Cambra Alta. Catalunya té una representació al Senat de vuit senadors de designació autonòmica que han de ser elegits proporcionalment segons els resultats electorals. El PP, amb només tres escons, al Parlament té opcions per a revalidar a García Albiol. Es queda, per tant, sense el sou de senador tot i mantenir el de diputat i el de regidor a Badalona.