Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Albiol no serà alcalde de Badalona

La cap de llista de Guanyem Badalona en Comú, Dolors Sabater, serà la pròxima alcaldessa de Badalona, en substitució de Xavier Garcia Albiol (PP). Tot i que aquest era un escenari previsible després de les eleccions del 24-M, l'acord d'investidura s'ha fet efectiu aquest dijous, segons ha pogut saber l'ACN, durant la primera reunió a quatre bandes entre els equips negociadors de Guanyem Badalona, PSC, ERC i ICV-EUiA. Les converses entre els partits, però, continuen a partir d'aquest mateix divendres i s'allargaran durant la pròxima setmana. Diferents comissions formades per membres de les quatre forces treballaran en els pròxims dies per definir la composició i el programa del futur govern municipal.
 

Redacció
Redacció 04/06/2015

En aquest escenari, Guanyem Badalona emplaça l'alcalde sortint, Xavier García Albiol a convocar la mesa de traspàs de poders. “L'objectiu és tornar la transparència a l'Ajuntament i seguir donant tota la informació als mitjans i a la ciutadania, tal com està fent Guanyem Badalona en Comú en les negociacions amb la resta de partits”, expliquen.
 
D'altra banda, tot i garantir-se la investidura, la formació seguirà les converses amb CiU i C's la setmana vinent amb el desig d'ampliar els suports al ple del 13 de juny.

Albiol diu que farà oposició a peu de carrer

Albiol, ha retret al PSC que “entregui l'alcaldia a un partit independentista radical”. És la reacció d'Albiol després de fer-se públic l'acord de les quatre forces d'esquerres per garantir la investidura de Dolors Sabater (Guanyem Badalona). El PSC, diu Albiol, haurà de “justificar” la decisió davant la ciutadania i augura que el lideratge de Guanyem “farà retrocedir Badalona d'una manera important”. L'encara alcalde explica que farà “l'oposició que pertoca”, a peu de carrer i al costat dels veïns.