Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Albiol, a la desesperada, tilla de “radicals” el Govern, la CUP i l’ANC

El líder del PP català creu que el Govern ha avançat per l'esquerra a la CUP i que ja no són l'únic partit radical del país. Albiol també ha criticat que els nous consellers han estat fruit d'un premi per pertànyer a l'ANC.

Redacció
Redacció 17/07/2017
El president del PP català, Xavier García Albiol, ha considerat aquest dilluns que la CUP ha perdut “l'exclusivitat de la radicalitat” a Catalunya després de la reforma duta a terme pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en les tres conselleries: Presidència, Interior i Ensenyament.
 
“Al que era el partit més radical i antisistema l'han avançat per l'esquerra d'una manera espectacular”, ha afirmat en una roda de premsa després del relleu de Neus Munté, Jordi Jané i Meritxell Ruiz per Jordi Turull, Joaquim Forn i Clara Ponsatí, respectivament.
 
A més a més, ha titllat “d'espectacle mediàtic” que la CUP hagi acudit al jutjat número 13 de Barcelona a presentar un escrit d'autoinculpació de la formació com a coautora i cooperadora necessària dels preparatius pel referèndum.

Premi “al més radical dins l'ANC”
 

Albiol ha criticat el relleu dels titulars dels tres departaments perquè no s'ha tingut en compte l'aptitud dels nous consellers en la matèria que ocuparan sinó que s'ha premiat “al més radical dins l'ANC”, i ha assenyalat especialment a la nova consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, que va formar part del Secretariat Nacional de l'entitat sobiranista.
 
“No s'ha posat davant una persona que tingui com a prioritat els centenars de nens de Catalunya que han d'estar estudiant en barracons”, ha assegurat, sinó algú que “obri els col·legis” el dia del referèndum.