Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Alberto Fernández Díaz presenta la seva candidatura a la presidència del PPC

El president del grup municipal del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha anunciat aquest dimarts que presentarà la seva candidatura a la presidència del PP de Catalunya ‘amb vocació d’integració i sense personalismes’. Fernández Díaz ha dit que fa una ‘aposta nítida per una Catalunya amb sentit social, d’ordre i de valors’. Així, ha dit que vol actuar amb responsabilitat ‘sense anar en contra de ningú sinó només anar a favor del meu partit’. El dirigent del PPC ha assegurat que ja té els avals suficients per presentar la seva candidatura. Aquest mateix dimarts el president del PPC, Daniel Sirera, havia convidat Fernández Díaz a aclarir si es presentaria.

Redacció
Redacció 23/04/2008

Fernández Díaz ha fet aquest anunci a la seu d’aquesta força política a Barcelona i ha recordat que sis anys enrere va anunciar que no es presentaria a la reelecció a la presidència del partit. En aquest context, ha dit que trenca el seu silenci per anunciar que es presentarà al Congrés de la formació política que se celebrarà el 5 i 6 de juliol i que surt així del pas ‘de tant temps de rumors, incidies i denuncies que’ ha rebut.

El líder del grup municipal del PP a Barcelona ha destacat que ‘no s’han recollit encara els avals perquè no hi ha un model aprovat pel comitè organitzador i és impossible que es puguin recollir’. De fet, ha ressaltat que es presenta 24 hores després que ho fessin els compromissaris del PPC i dels que una decisió prèvia’ per part seva ‘hagués pogut tensionar aquestes eleccions’.

Acte seguit, ha dit que ‘aposta per una Catalunya de llibertat i plural amb un projecte del PP clarament compromès amb Catalunya i des de Catalunya compromès amb Espanya’. Així mateix, ha manifestat que continuarà amb la seva feina a l’Ajuntament de Barcelona.

Fernández Díaz ha evitat criticar els dos altres candidats a la presidència del partit i ha explicat que ha parlat aquest matí amb Daniel Sirera i que ha trucat a la parlamentaria dels populars catalans Montserrat Nebrera, però no ha pogut parlar amb ella. De fet, ha declarat que ‘no s’ha d’aprofundir amb les diferències sinó d’aprofundir amb les coincidències’. Sobre el president del PP, ha dit que avala la candidatura de Mariano Rajoy perquè ‘és el millor president que pot tenir Espanya i el govern’.

En aquest context, ha explicat que a part dels altres dos candidats a comunicat la seva decisió als seus companys de partit, a les juntes de districte, comarcals i l’estructura del partit a les quatre províncies i que ara ha de buscar els avals necessaris per presentar-se.