Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Alberto Fabra (PP), alcalde de Castelló, demana la continuïtat de TV3 al País Valencià

L’alcalde de Castelló i candidat a l’alcaldia pel PP, Alberto Fabra, critica a través del seu Facebook el cessament d’emissions de TV3 i la resta de canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al País Valencià. Fabra assegura ‘sembla mentida que en el segle XXI es limiti la possibilitat que les persones puguem triar el mitjà de comunicació que volem sintonitzar’ i ho fa per avançar que el seu grup donarà suport a una moció al consistori per reclamar el retorn de les emissions. Tot i això, l’alcalde popular no acusa Francisco Camps, culpable de les sancions que han provocat el cessament de les emissions, sinó que fa responsable del tall a Zapatero ‘perquè no concedeix un múltiplex a la Comunitat Valenciana, per això l’anem a reclamar al ple’ assegura, i conclou ‘prou prohibicions!’.

Redacció
Redacció 22/02/2011

L’Ajuntament de Castelló aprovarà aquest dijous una moció en contra del cessament de les emissions de TV3 al País Valencià amb els vots favorables de tots els partits amb representació al consistori. Així, el govern municipal del PP coincidirà amb el PSPV-PSOE i el Bloc Nacionalista Valencià en la demanada de TV3 al País Valencià, com ja va fer en reclamar la ILP Televisió Sense Fronteres també en una moció aprovada al ple de l’ajuntament.

L’alcalde del municipi, el popular Alberto Fabra, ha criticat a través del seu Facebook el tall d’emissions de TV3 al País Valencià manifestant que ha vist ‘com aquest cap de setmana molts castellonencs reclamaven la llibertat de poder veure TV3 a Castelló’ i que en aquest sentit li sembla mentida ‘que en el segle XXI es limiti la possibilitat que les persones puguem elegir el mitjà de comunicació que volem sintonitzar’.

Fabra però relaciona el tall d’emissions amb la poca voluntat del govern espanyol per concedir al País Valencià el tercer múltiplex que es reclama des del govern Camps per assegurar la reciprocitat d’emissions. ‘Com que això es produeix perquè Zapatero no concedeix un tercer múltiplex a la Comunitat Valenciana, l’anem a reclamar al ple. Prou de prohibicions!’, conclou l’alcalde popular.

Aquesta demanda s’afegeix a les que recentment han fet altres consistoris governats pel PP, com el d’Ares del Maestrat (Alt Maestrat) que va aprovar un ple aquest cap de setmana demanant la continuïtat de TV3.

Altres veus, com la del president de la Diputació de València, Alfonso Rus, que assegurava que tallar emissions no era positiu i que els mitjans han de ser lliures per opinar, tot això després d’alertar que TV3 no respectava als valencians i el seu estatut.