Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Albert Sánchez Piñol crida els escriptors en català a abandonar el “derrotisme”

L’escriptor Albert Sánchez Piñol ha fet una crida als autors en català a abandonar les postures derrotistes, ja que al seu parer la literatura catalana viu un bon moment i pot tenir en la globalització un gran aliat. L’autor de ‘La pell freda’ ha comparat la literatura catalana amb la selecció holandesa de futbol, que tot i ser un país petit sempre arriba al final de les competicions mundials. ‘Amb Catalunya això podria passar, depèn de la selecció que podem crear per passejar pel món’, ha assegurat. Pinyol ha avançat que publicarà un llibre de contes després de la Fira de Frankfurt.

Redacció
Redacció 27/08/2007

Sánchez Piñol publicarà un nou llibre de contes després de la Fira de Frankfurt, que se celebrarà a l’octubre. El llibre, el títol del qual no ha desvetllat, inclourà diverses històries inconnexes i sense temàtica específica que l’autor barceloní ha anat escrivint en els últims mesos. El volum arribarà a les llibreries abans que la tercera part de la trilogia iniciada amb ‘La pell freda’ i ‘Pandora al Congo’.

Piñol ha anunciat aquest divendres a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) la publicació d’un nou llibre de contes, un dels gèneres preferits per l’escriptor, que ja l’havia conreat a llibres com ‘Les edats d’or’.

L’autor ha explicat que aquest nou volum de contes ha sorgit ‘de forma natural’ perquè sempre li ha agradat escriure amb format de conte. El llibre es publicarà després de la Fira del Llibre de Frankfurt, que se celebrarà el pròxim octubre i on catalunya serà la cultura convidada. D’aquesta manera Piñol espera no restar protagonisme al llançament, ja que les notícies de la fira ‘es menjaran tota l’actualitat’.

El nou llibre de contes arribarà a les llibreries abans que l’esperat tercer volum de la triologia iniciada amb ‘La pell freda’ i ‘Pandora al Congo’. Piñol no ha volgut donar cap detall sobre el títol o contingut d’aquesta tercera novel·la i s’ha limitat a comentar que, com les dues anteriors, es mourà en el terreny de la fantasia i la ficció.