Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Albera es retira i no podrà ser Patrimoni de la Humanitat

A Nova Zelanda va començar el passat diumenge el debat sobre quines serien les noves zones terrenals declarades Patrimoni de la Humanitat. Les deliberacions fetes epr la UNESCO al final […]

Redacció 27/06/2007

A Nova Zelanda va començar el passat diumenge el debat sobre quines serien les noves zones terrenals declarades Patrimoni de la Humanitat. Les deliberacions fetes epr la UNESCO al final no podien comptar amb la presència de la candidatura de l’Albera, que inclou el vessant Mediterrani dels Pirineus.

La candidatura estava presetnada per els dos Estats que hi tenen part del terreny sota les seves fronteres: l’Estat espanyol i l’Estat francès. Però aquesta candidatura va ser retirada per aquests dos mateixos Estats després d’un acord entre els dos governs concernits.

Les possibles causes d’aquesta retirada sorpresa són la demanda han sigut les es queixes d’alguns ajuntaments com el de Portbou i paral·lelament una allau de demandes de nous informes i precisions. Ara es treballarà per millorar alguns aspectes, i poder presentar-la en una pròxima edició.