Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Alavedra i Prenafeta podrien haver-se embutxacat més de 1,2 milions d’euros

L’aixecament del secret de sumari del cas Pretòria ha començat a descobrir la magnitud de l’estafa que haurien perpetrat l’exalcalde socialista de Santa Coloma de Llobregat, Bartomeu Muñoz, l’exdiputat del PSC, Luis de Andres García Luigi, i els exalts càrrecs de Convergència Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, entre d’altres. Segons les primeres dades extretes de l’anàlisi dels 10.000 fulls del sumari tant Alavedra com Prenafeta s’haurien embutxacat 600.000 euros cadascú per utilitzar les seves influències en les operacions urbanístiques investigades, mentre que el cervell del cas, l’exsocialista Luigi, hauria cobrat més de 8 milions d’euros en comissions per les seves gestions. En total les requalificacions que investiga l’Audiència Nacional espanyola van provocar un benefici de 32 milions d’euros.

Redacció
Redacció 26/05/2010

Segons El País, Luigi hauria cobrat els 8 milions en intervenir en tres operacions urbanístiques a Santa Coloma, Sant Andreu de Llavaneres i Badalona, mentre que Macià Alavedra i Lluís Prenafeta podrien haver-se embutxacat 637.590 euros cadascú pels mateixos fets.

De la investigació judicial se’n desprèn que les requalificacions que van aprovar els Ajuntaments haurien afavorit els intermediaris, no els ajuntaments afectats, que haurien perdut 32 milions.

Operació Pretòria

Cal recordar que l’exsecretari general de la presidència de la Generalitat de Catalunya en el Govern de Jordi Pujol, Lluís Prenafeta, i l’exconseller d’Economia, Macià Alavedra, van ser detinguts el passat 27 d’octubre en l’inici de l’operació Pretòria, ordenada pel magistrat de l’Audiència Nacional espanyola, Baltasar Garzón, juntament amb l’exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, i l’exdiputat del PSC Luis de Andres García Luigi.