Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Alarma intestinal

Segurament, mai un laxant havia sigut tan fort. Us imagineu un laxant que el que provoqui és irritació en les mucoses de la boca, faringe, esòfag i teixit intestinal, alhora […]

Redacció
Redacció 24/04/2008

Segurament, mai un laxant havia sigut tan fort. Us imagineu un laxant que el que provoqui és irritació en les mucoses de la boca, faringe, esòfag i teixit intestinal, alhora que pot provocar nàusees, vòmits, mals de panxa i trastorns gastrointestinals, que en alguns casos poden arribar a ser greus?

Doncs precisament tot això és el que pot fer un producte etiquetat com a laxant però que no ho és. Així ho ha alertat la Generalitat de Catalunya. Es veu que per error, s’han comercialitzat en farmàcies de les comarques del Barcelonès i del Vallès Occidental uns 90 envasos amb l’etiqueta de sulfat de magnesi anhidre, utilitzat com laxant, però que en realitat contenen sulfat de manganesi.

En el cas que alguns dels compradors ja hagin fet ús d’aquest producte, Salut recomana acudir al metge per a una revisió.

El producte ha estat envasat “originàriament” per la Farmàcia Coliseum de Barcelona, segons ha informat la Generalitat, que ha procedit a immobilitzar els envasos en origen. En funció de la informació que es té fins al moment, la Generalitat creu que s’han pogut distribuir un nombre limitat d’envasos, uns 90, alguns de 100 grams i altres de 250 grams.

Des del Departament de Salut s’ha demanat als ciutadans que en les últimes setmanes hagin pogut adquirir un preparat d’aquestes característiques que deixin d’utilitzar-lo, conservin l’envàs del producte i que es posin en contacte amb el servei de Sanitat Respon (902 111 444) per a lliurar les seves dades amb la finalitat que inspecció sanitària pugui recollir-lo.