Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Al Qaida obliga a suspendre el ral·li Lisboa-Dakar

El ral·li Lisboa-Dakar 2008 s’ha suspès per les amenaces terroristes d’Al-Qaida d’atemptar contra els pilots a territori maurità. Així ho ha confirmat Daniel Bilalian, director esportiu de ‘France Televisions’, un dels organitzadors de la prova, aquest divendres a la cadena de televisió gala ‘Europe 1’. Bilalian ha manifestat que és ‘un cop dur’, però l’assassinat de quatre turistes el passat 24 de desembre i la mort de tres soldats al dia següent a Mauritània han fet prendre seriosament les amenaces del grup terrorista. La cursa havia de sortir aquest dissabte des de la capital portuguesa i arribar el 20 de gener a la capital del Senegal, per recórrer més de 9.000 quilòmetres. El ral·li portava disputant-se des del 1978 de manera ininterrompuda.

Redacció
Redacció 04/01/2008

‘Amaury Sport Organization’, entitat organitzadora de la prova, ha corroborat oficialment les declaracions de la cancel·lació del ral·li mitjançant un comunicat a la seva plana web. El motiu principal és garantir la seguretat de tots i reafirma que la seguretat no és, no ha estat i mai serà un tema de debat.

Hores abans el ministre francès d’Afers Exteriors, Bernard Kouchner, en declaracions a l’emissora RTL, havia advertit als organitzadors del risc que suposa el pas de la cursa per Mauritània, afirmant que a més dels atemptats dels dies anteriors podia haver-hi més.

Entre el palmarès de guanyadors del ral·li Dakar s’hi troben dos pilots catalans, el 2004 el de Folgueroles (Osona), Nani Roma, en la categoria de motos i el 2006, el d’Avià (Berguedà), Marc Coma, que també es va imposar en la modalitat de les dues rodes.