Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Així prepara el Govern el referèndum

Comença la posada en marxa per l'1-O malgrat les amanaces i restriccions de l'Estat.

Redacció
Redacció 14/09/2017
El Govern ha fet el sorteig per escollir les 55.000 persones que formaran part de les meses de l'1-O. Entre divendres i principis de la setmana que ve rebran les notificacions.
 
Està previst que cada mesa estigui formada per un president i dos vocals. A més, cada titular té dos suplents. Les 55.000 persones han estat designades per sorteig públic entre la totalitat de les persones censades menors de 70 anys, tenint en compte que estan previstes unes 6.000 meses, una per urna.
 
Les persones escollides rebran també un manual d'instruccions sobre les seves funcions. El càrrec és obligatori, segons la llei del referèndum, però, com sempre, es podran presentar al·legacions.
 
En el cas que la mesa electoral es quedi temporalment amb un sol membre, la sindicatura electoral de demarcació pot ordenar a un votant que es trobi en aquell moment al local que formi part de la mesa.

El Govern també especifica que al llarg de la jornada electoral els membres de la mesa no poden ser detinguts per cap autoritat, tret que hi hagi un “delicte flagrant”.