Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Air Berlín, contrària al traspàs de la gestió del Prat a la Generalitat

|

- Publicitat -

El responsable d’Air Berlín a la península ibèrica ha dit que la companyia està ‘oberta a oferir premsa en català a bord’, sempre i quan hi hagi diaris o publicacions en aquest idioma que ho desitgin, i ha afegit que no han notat cap mena de boicot per part dels usuaris catalanoparlants. Middelmann ha dit que ‘les persones elegeixen la companyia aèria en funció del servei o la tarifa’, i deixen de banda ‘qüestions relatives a la llengua, que no són importants’.

Cal recordar que al gener Air Berlín va rebre el premi ‘Españoles ejemplares’ de l’associació espanyolista Fundación para la Defensa de la Nación Española (DENAES) ‘per no plegar-se a les amenaces de grups nacionalistes’ perquè substituís el castellà pel català en les rutes aèries en els vols de les rutes amb Barcelona o Balears.

Publicitat

El directiu de la companyia aèria alemanya ha criticat també l’actual configuració de les pistes de l’Aeroport del Prat, i s’ha mostrat partidari de construir una nova pista sobre el mar. A més, ha carregat contra la normativa ambiental actual i contra els alcaldes dels municipis que hi ha al voltant, ja que els habitatges que hi ha s’han construït molt després que l’aeròdrom.

També ha carregat contra Ryanair i la possibilitat que la línia aèria irlandesa obri una base a l’Aeroport de Barcelona. Middlemann ha dit que Ryanair fa competència deslleial, i que en el cas que comenci a operar des del Prat, espera que ‘no compti amb avantatges ni subvencions’. En aquest sentit, ha afegit que dubta que la línia aèria de baix cost pugui ser rendible ‘si no és a base de subvencions, com les que fan les diputacions a Girona i Reus’.

Air Berlín va transportar l’any passat 470.000 passatgers a l’aeroport del Prat, i malgrat que al primer mes de 2009 la xifra de viatgers ha caigut gairebé un 5%, Middlemann, que ha fet aquestes declaracions en el decurs de la presentació de les rutes d’estiu de la companyia, espera que es puguin incrementar el volum de tràfic fins als 500.000 usuaris, malgrat la crisi.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut