Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Aigua contaminada per aigües fecals envasada a Andorra, la causa del brot de gastroenteritis

Actualment són 3.000 els casos notificats als serveis de vigilància epidemiològica. Tots els afectats són persones treballadores de diverses empreses que estan ubicades, la gran majoria, a municipis de la demarcació de Barcelona i també en algunes poblacions de la demarcació de Tarragona. L’agent causal de la infecció de la gastroenteritis és un norovirus, aïllat en mostres de diversos pacients.

Redacció
Redacció 19/04/2016

Segons el departament de salut, la possible font de contaminació seria aigua de deu, envasada fora de Catalunya, concretament a Andorra, on s’ubica la planta envasadora. L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha deixat entreveure que l´origen de la intoxicació podria ser el procés d´envasat de l’aigua de la  Font d'Arinsal, que ha aturat la producció de tots els productes envasats de manera cautelar.

Els serveis de salut pública del Departament de Salut han dut a terme la corresponent investigació a una empresa de l’Hospitalet de Llobregat que emmagatzema i distribueix l’aigua envasada a Andorra. En aquesta empresa,  no s’ha detectat cap anomalia.

Els serveis de salut pública a Catalunya treballen en permanent coordinació amb els seus homòlegs andorrans en la investigació epidemiològica per determinar les possibles causes del brot. Segons ha explicat en roda de premsa el secretari de Salut Pública, Joan Guix, les analítiques de l’aigua es faran de forma coordinada amb Andorra en uns laboratoris de Catalunya.