Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Agustí Colomines creu que seria ‘un error’ que Mas no votés el 10-A

El director de la Fundació Catalanista i Demòcrata (CatDem) vinculada a CDC, Agustí Colomines, ha posat en evidència la contradicció del president de la Generalitat, Artur Mas, en confessar ara que es planteja no votar a la consulta sobre la independència de Catalunya que organitza Barcelona Decideix per al 10-A. El mateix Colomines creu que si Mas no anés a votar s’equivocaria recordant que el president s’hi havia compromès anteriorment (àudio). ‘Seria un error no complir-ho’, afirma. En aquest sentit ha ofert l’urna de Barcelona Decideix que hi ha ubicada a la seu de la Fundació CatDem perquè Artur Mas pugui participar en la consulta.  

Redacció
Redacció 01/02/2011

En declaracions a COMRàdio, Colomines s’ha mostrat esperançat que finalment Mas rectifiqui i acabi participant en la consulta barcelonina. De fet, abans de les eleccions quan es va preguntar a Artur Mas si ho faria va respondre amb un rotund ‘òbviament’ que ara, un cop a la Presidència va perdent fermesa.

Després que el president de la Generalitat de Catalunya Artur Mas hagi reconegut que té un dilema sobre si anar o no a votar en la consulta per la independència de Barcelona, Colomines creu que si Mas no anés a votar s’equivocaria. ‘No donaria compliment a una cosa que ha dit en veu alta i crec que en aquests moments seria un error no complir-ho’.

Per tal d’ajudar al president Mas a dirimir el dilema que plantejava entre la possibilitat de votar atenent a les seves conviccions personals o de no fer-ho per tal de no contrariar a les persones que estan en desacord a les consultes i a les quals ell també representa com a president de Catalunya Colomines raona: ‘Ell com a persona pensa això, i ha de saber diferenciar el que és el càrrec de la seva actitud com a persona’.

La fundació de CDC, adherida a l’organització
La fundació CatDem, centre ideològic de CiU, va anunciar dies enrere la seva adhesió a la plataforma Barcelona Decideix i la cessió de la seva seu per poder exercir el vot. La institució, dirigida per Agustí Colomines, es mostra partidària de la celebració de la consulta del proper 10 d’abril, alhora que anima als ciutadans de Barcelona a acudir a les urnes. L’adhesió de CatDem a la iniciativa de la consulta de la capital catalana es va produir en un context de crítiques d’Esquerra Republicana a Artur Mas, acusant-lo d’abandonar els sectors sobiranistes i amb el líder d’ERC, Joan Puigcercós, preguntant directament a Artur Mas si un cop ja en el càrrec de president subscrivia el seu compromís de votar en la consulta.