Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Aguirre diu que Zapatero oblida als madrilenys i que només afavoreix a Catalunya

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, veu ‘escandalós’ que Catalunya rebi 800 milions d’euros més del Govern espanyol ‘per la porta de darrere’. Aquesta afirmació fa referència a l’acord a què van arribar ahir la ministra d’Administracions Públiques, Elena Salgado, i el conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura, a la Comissió Bilateral Estat-Generalitat realitzada a Barcelona. ‘És escandalós que es pretengui resoldre el problema d’alguns ciutadans espanyols i s’oblidi que n’hi ha d’altres, en concret els madrilenys, que porten moltíssims anys oblidats pel Govern de Rodríguez Zapatero’, ha assenyalat la presidenta de la Comunitat de Madrid.

Redacció
Redacció 25/02/2009

La presidenta regional ha recordat que pel finançament dels serveis públics es va establir el Consell de Política Fiscal i Financera, en què s’inclouen totes les comunitats, i ‘on teòricament s’anaven a resoldre tots els problemes’.

‘El president del Govern, ha parlat amb cadascun dels presidents autonòmics i semblava que estava resolt, com a mínim en el cas de Madrid, el reconeixement de la població que viu en la Comunitat i utilitzen els serveis públics de Madrid’, ha indicat.

‘Per aconseguir els suports que necessita al Parlament, Zapatero actua en detriment de la resta dels espanyols i, singularment, dels madrilenys, que necessitem que reconegui que hi ha un 1,3 milions més que els que hi havia el 1999, quan va començar el sistema de finançament’, ha criticat Aguirre.