Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Agror extrema de Coscubiela al Parlament

La intervenció del portaveu de Catalunya Sí Que Es Pot , Joan Coscubiela, per defensar l’esmena a la totalitat del seu grup als pressupostos ha estat carregada de desqualificacions, paraules gruixudes i molta bilis. Coscubiela ha començat per acusar el  vicepresident Junqueras d’utilitzar “mentides i intentar intimidar emocionalment” els contraris als pressupostos, seguidament ha acusat el Govern de fer ‘pressings’ i “màrqueting i intoxicació mediàtica” per vendre uns pressupostos que, segons ell, “tenen lògica d’autonomisme total”, com si fossin de “desconnexió i ruptura”. També ha volgut humiliar Junqueras acusant-lo de “retre vassallatge” al ministre Montoro i a la CUP.  
 

Redacció
Redacció 08/06/2016

Diagnosi: bipolaritat política

 “És un pressupost sense ruptura, sense inflexió, són continuisme pur. I aquesta bipolaritat política només té una explicació, que el Govern ha pensat que podria retre vassallatge econòmic a Montoro i vassallatge polític alhora a la CUP. Això no s’aguanta per enlloc. Això aguanta un regat curt però no tota la legislatura”, ha dit Coscubiela fent ús del terme d’una malaltia mental per desqualificar l’adversari.
 
Junqueras vol enganyar tothom, però això se li ha acabat

Segons Coscubiela els comptes presentats pel Govern no són “els pressupostos més socials de la història” perquè “Són disciplinats amb l’austeritat i amb la ‘troika’, i molt desobedients amb el Parlament perquè gran part de les resolucions aprovades no tenen cabuda als números”, per això s’ha mostrat comprensiu que la CUP tampoc els hagi volgut tramitar. “El que sí estranya és que Junqueras pensi que pot enganyar a tothom. Fer una cosa i dir la contrària. Però sembla que el doble llenguatge se li ha acabat”, ha afegit.

El Govern a l’UVI

Coscubiela ha assegurat que amb aquest fracàs dels pressupostos el que està en joc és la permanència del Govern, que el full de ruta del Govern fa aigües per tots els costats i que el Govern està en coma polític fruit del desdoblament en el que s’han instal·lat”, i ha ofert el remei als mals del Govern:  “reconstruir un altre full de ruta, amb el dret a decidir en referèndum i amb altres polítiques rupturistes amb l’austeritat”, i sobretot ho ha ofert per a després del 26-J, “quan el vot de la gent hagi dit què vol”.