Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Aena convocarà dimarts una vaga als aeroports per Setmana Santa

Els sindicats majoritaris entre els treballadors d’Aena, CCOO i la UGT, i USO, faran dimarts un pas més cap a la vaga als aeroports per Setmana Santa: presentaran la convocatòria. ‘No ens agradaria, perquè no tenim molta popularitat després del que va passar amb els controladors, però ens veurem obligats a fer-ho si el govern no es planteja parlar amb nosaltres’ després de la manifestació que van fer dissabte a Madrid, ha explicat el vicepresident del comitè de l’aeroport del Prat, Manuel Caro (CCOO). Ho ha dit durant una de les manifestacions més grans que han protagonitzat els empleats d’Aena últimament a la T-1, que ha aplegat diversos centenars de persones, i que pensen repetir cada divendres. 

Redacció
Redacció 04/03/2011

Els sindicats estan ultimant els detalls de la vaga, però Caro ja ha avançat aquest divendres que, si es produís, seria durant el primer dia de sortida de les vacances de Setmana Santa, i duraria tot el dia, i no només unes hores.Els sindicats estan estudiant, també, afegir a aquesta protesta alguna altra convocatòria durant l’operació sortida de les vacances d’estiu. ‘Jo no compraria un bitllet per Setmana Santa perquè no se sap si aquest vol podrà sortir o no’, ha aconsellat, de moment, Caro.

Dimarts presentaran la convocatòria, però el govern tindrà uns quaranta dies per evitar la protesta: els que van des de llavors fins a l’arrencada de Setmana Santa. Els sindicats esperen que el ministeri de Foment torni a la taula de negociació amb ells.Els treballadors reclamen més garanties pels seus llocs de treball, un cop el ministeri ja ha assegurat que el seu conveni col·lectiu es mantindrà a pesar que un 49% d’Aena es privatitzi i la gestió d’aeroports com el del Prat passi a mans privades. Això si finalment s’executa la mesura, a la qual els sindicats s’hi oposen.