Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Admeses les candidatures de Quim Torra i Jordi Calvís al Secretariat de l’ANC

ACN Barcelona .- La Junta Electoral de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha decidit finalment readmetre les candidatures de Quim Torra i Jordi Calvís al Secretariat Nacional, de cara les eleccions del dissabte 14 de maig –les votacions telemàtiques arrenquen aquesta mitjanit. Segons ha pogut saber l'ACN, la Junta electoral s'ha reunit aquest dilluns per valorar “un seguit d'al·legacions”. Tot i no estar establert un període de revisió formalment, defensa la Junta, abans de l'inici de les votacions telemàtiques s'ha considerat “tenir-les en compte”. Com a resultat de l'avaluació de les al·legacions, la Junta Electoral de l'ANC ha resolt admetre les candidatures de Quim Torra i Jordi Calvís “amb uns condicionants que s'han de complir en cas de la presa de possessió del càrrec”. Se'ls havia descartat inicialment per presentar incompatibilitats polítiques per optar al càrrec.

Redacció
Redacció 09/05/2016

Una junta electoral incoherent acaba fent un favor a Quim Torra i Jordi Calvís

La Junta va decidir excloure'ls del llistat definitiu inicialment perquè Torra és director del Centre d'Estudis Contemporanis, càrrec de designació governamental. En el cas de Calvís, s'al·legava que no havia renunciat formalment a ser membre de la llista lleidatana de la CUP a les eleccions del 27-S al Parlament.
 
Segons fonts properes, la Junta hauria comunicat a Torra i Calvís que han de renunciar-hi formalment si són escollits membres del Secretariat en aquestes eleccions. Segons les mateixes fonts, de moment Calvís ja hauria notificat a la Junta Electoral el seu compromís de renunciar a la llista de la CUP si entra al SN en aquestes eleccions.