Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Europa insta els Governs espanyol i francès a accelerar les obres del TGV

|

- Publicitat -

Com ja vam avançar, el retard significarà que l’Estat espanyol hagi d’indemnitzar l’empresa. ‘Són unes obres que ja han acabat i és normal que demanin rendibilitzar-la’, ha explicat González Vallvé. Per això, ha demanat que es creï un ‘gran consens sociopolític transfronterer’ entre els dos estats per anar de la mà a Europa i accelerar els treballs.

A França els trens hauran de passar per la via convencional al llarg d’un tram. González Vallvé ha explicat que les previsions que han fet arribar a la Comissió Europea és que les obres es facin el 2013. ‘Accelerar les obres és el desafiament pendent’, ha afirmat González Vallvé.

Publicitat

Adif celebra una festa a Sants

Un any després de l’arribada del TGV a Barcelona, Adif, entitat pública empresarial adscrita al Ministeri de Foment, ha decidit celebrar aquest primer aniversari amb un seguit d’activitats per a tota la família, que se celebraran aquest divendres, 20 de febrer, a l’estació de Sants. Hi haurà visites per a escolars a l’estació als que oferiran una gimcana, activitats de màgia i circ. La programació d’aquests actes s’emmarca en el ‘Programa Estación Abierta‘ d’Adif, que potencia les estacions com espais de trobada, cultura i difusió de valors, i oberts a la ciutadania, on hi tenen cabuda activitats culturals, artístiques i de sensibilització dels valors.

A més, han assegurat que amb motiu de l’aposta d’integrar les infraestructures i instal·lacions ferroviàries al teixit social de les ciutats, la commemoració del primer aniversari de l’arribada de l’alta velocitat a Barcelona acollirà també manifestacions arrelades a la cultura popular i tradicional de Catalunya. A les cinc de la tarda, a la Plaça dels Països Catalans, la cobla Baix Llobregat oferirà un repertori de sardanes que seran ballades per integrants de les colles sardanistes Nova Il·lusió i Colla Catalunya, de Barcelona, i Ateneu Catalonia Tot Bellvitge, de l’Hospitalet de Llobregat. Paradoxalment, el web d’aquest programa d’Adif, encara no està en català.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut