Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Europa insta els Governs espanyol i francès a accelerar les obres del TGV

El director de la representació a l’Estat espanyol de la Comissió Europea (CE), José Luis González Vallvé, ha instat els governs espanyol i francès a crear aliances per accelerar les obres del TGV. Un ‘front comú’ entre els dos països per satisfer ‘l’interès’ d’accelerar ‘al màxim’ els treballs. ‘Si la Comissió rep una posició comuna entre Espanya i França per accelerar els treballs, no hi haurà cap oposició’, ha assegurat González. El representant de la CE ha afegit que aquesta també és la via per assegurar accelerar el pas de trens pel túnel del Pertús perquè l’empresa concessionària, TP Ferro, rendibilitzi les obres, en referència als 44 quilòmetres entre Figueres i Perpinyà que l’empresa ha entregat en la data prevista però que no es pot utilitzar perquè Adif no ha complert els seus terminis. Coincidint amb el primer aniversari de l’arribada del TGV a Barcelona, Adif ha organitzat una festa a l’estació de Sants.

Redacció
Redacció 20/02/2009

Com ja vam avançar, el retard significarà que l’Estat espanyol hagi d’indemnitzar l’empresa. ‘Són unes obres que ja han acabat i és normal que demanin rendibilitzar-la’, ha explicat González Vallvé. Per això, ha demanat que es creï un ‘gran consens sociopolític transfronterer’ entre els dos estats per anar de la mà a Europa i accelerar els treballs.

A França els trens hauran de passar per la via convencional al llarg d’un tram. González Vallvé ha explicat que les previsions que han fet arribar a la Comissió Europea és que les obres es facin el 2013. ‘Accelerar les obres és el desafiament pendent’, ha afirmat González Vallvé.

Adif celebra una festa a Sants

Un any després de l’arribada del TGV a Barcelona, Adif, entitat pública empresarial adscrita al Ministeri de Foment, ha decidit celebrar aquest primer aniversari amb un seguit d’activitats per a tota la família, que se celebraran aquest divendres, 20 de febrer, a l’estació de Sants. Hi haurà visites per a escolars a l’estació als que oferiran una gimcana, activitats de màgia i circ. La programació d’aquests actes s’emmarca en el ‘Programa Estación Abierta‘ d’Adif, que potencia les estacions com espais de trobada, cultura i difusió de valors, i oberts a la ciutadania, on hi tenen cabuda activitats culturals, artístiques i de sensibilització dels valors.

A més, han assegurat que amb motiu de l’aposta d’integrar les infraestructures i instal·lacions ferroviàries al teixit social de les ciutats, la commemoració del primer aniversari de l’arribada de l’alta velocitat a Barcelona acollirà també manifestacions arrelades a la cultura popular i tradicional de Catalunya. A les cinc de la tarda, a la Plaça dels Països Catalans, la cobla Baix Llobregat oferirà un repertori de sardanes que seran ballades per integrants de les colles sardanistes Nova Il·lusió i Colla Catalunya, de Barcelona, i Ateneu Catalonia Tot Bellvitge, de l’Hospitalet de Llobregat. Paradoxalment, el web d’aquest programa d’Adif, encara no està en català.