Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Adéu al diari gratuït ‘Metro’ que desapareix per la crisi

La crisi econòmica ha posat punt final a la publicació del diari gratuït ‘Metro‘ que des de l’any 2001 es distribuïa a Catalunya i a diferents punts de l’estat espanyol. Els directius de Metro International, els propietaris de la capçalera que està present a 150 ciutats del món, han anunciat per videoconferència el tancament de les redaccions de Catalunya, Madrid i Sevilla a la vuitantena de treballadors que tenen en plantilla i que han rebut amb estupefactació la notícia, sobretot perquè fa un mes ja van acomiadar a 27 treballadors. A Barcelona, actualment hi treballaven una vintena de persones. L’únic punt de l’Estat on es continuarà publicant serà al País Valencià.

Redacció
Redacció 30/01/2009

Ningú de la redacció de Barcelona s’imaginava que els continguts que estaven treballant aquest dijous a la tarda no sortirien en paper demà divendres. La notícia del tancament els ha agafat totalment per sorpresa. L’han coneguda de mans dels directius de Metro International, entre ells, el vicepresident Martin Alsander, qui per una videoconferència els ha assegurat que aquest era ‘el pitjor dia de la seva vida professional’. L’empresa, que té presència a 150 ciutats d’arreu del món, ha justificat el tancament per les ‘pèrdues milionàries’ que arrossegava el diari a l’estat espanyol, a causa de la crisi econòmica, la caiguda dels ingressos publicitaris i les males previsions per als pròxims mesos.

Segons les informacions publicades al seu web, Metro International ha invertit fins a dia d’avui un total de 25,5 milions d’euros a Metro Spain, però les pèrdues dels últims anys han fet inviable el projecte. Actualment, comptaven amb redaccions a Madrid, Barcelona i Sevilla, que des d’aquest dijous estan tancades. A partir de demà, només sortiran les quatre edicions que hi ha al País Valencià –Castelló, València, Alacant i Elx-, que pertanyen a un grup d’associats i no pas a Metro News S.L.

El redactor en cap de la redacció de Barcelona, Xavier Gual, ha explicat a l’ACN que la vintena de treballadors han rebut la notícia amb ‘estupefactació general’, perquè ningú s’esperava un tancament, sobretot perquè feia poc més d’un mes que ja s’havien acomiadat a 27 persones de tot l’Estat, de les quals 5 eren de Barcelona. ‘Esperàvem que el projecte pogués aguantar aquest any, malgrat la situació de crisi econòmica que hi ha’, ha dit. Gual ha explicat que ara el més important és arribar el més ràpid possible a un acord amb l’empresa i que els treballadors en surtin amb les millors condicions possibles.

Metro News S.L pertany a Metro International S.A., el grup de premsa que té més de 21,5 milions de lectors diaris, amb 70 edicions de 20 països i publicat en 18 idiomes diferents dEuropa, Amèrica i Àsia. A Espanya, ‘Metro’ es llegia a 42 províncies i era distribuït a més de cinquanta ciutats, segons es pot llegir al web espanyol.