Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Adéu a l’UB Barça

Un dels millors equips de l’Estat espanyol de bàsquet femení ha desaparegut. El combinat de dones que jugaven amb l’UB Barça s’ha quedat sense equip. D’altra banda l’Olesa ha arribat a un acord amb l’Espanyol i jugarà la temporada que ve a la màxima categoria. L’Espanyol ha posat totes les facilitats possibles i ara, l’Olesa-espanyol podrà jugar a la màxima categoria mantenint els colors originals i es negociarà la possible incorporació d’algunes jugadores del desaparegut UB Barça.

Redacció 04/07/2007

directe!cat us narrava fa unes hores la possible desaparició del combinat femení. I malauradament, s’ha confirmat la pitjor de les previsions. L’UB Barça, l’exitòs equip de bàsquet femení, ha desaparegut. El FC Barcelona ha comunicat la desvinculació i el trencament de l’acord amb l’UB, que ha durat les dues últimes temporades.

Així, doncs, l’UB Barça desapareix definitivament, però la seva plaça l’ocuparà un altre equip català. Hi havia una disputa d’interessos entre Don Piso Uni Girona, que hi està interessat, i l’Olesa, equip que va disputar la fase d’ascens a la lliga femenina la temporada passada. Finalment, aquest últim ha arribat a un acord amb l’Espanyol, que exercirà de patrocinador del club. El club blanc-i-blau ajudarà a sufragar els 26.000 euros que costa la inscripció en la màxima categoria del bàsquet femení. L’Olesa ha presentat ja els avals necessaris a la Federació Catalana de Bàsquet i en les pròximes hores s’inscriurà a la Federació Espanyola.