Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Adéu a Franco a la Universitat de València

Hi ha coses que poden sobtar encara avui. Al novembre del 2007 encara a la Universitat de València hi ha símbols que fan apologia de la figura del feixista Francisco Franco. Ara, per fi, la Universitat de València retirarà les dues plaques franquistes i un gravat que enalteix al dictador del rebedor de la facultat de Medicina. L’associació d’estudiantes Els Quatre Gats ha demanat reiteradament l’eliminació d’aquests símbols, ja des de la primera vegada en 1999.

Redacció
Redacció 11/11/2007

La Universitat de València (UV) retirarà dues plaques franquistes i un gravat que enalteix al dictador del rebedor de la facultat de Medicina. Els tres símbols presideixen l’entrada a l’edifici des de 1949, en l’època en la qual José Ibáñez Martín dirigia el Ministeri d’Educació i Fernando Rodríguez Fornos ocupava el rectorat.

L’associació d’estudiantes Els Quatre Gats ha demanat reiteradament l’eliminació d’aquests símbols, ja des de la primera vegada en 1999. La universitat, que va aprovar abans que el Congrés donés llum verda a la Llei de Memòria Històrica una norma interna per a esborrar totes les petjades de la dictadura dels edificis acadèmics, ha assegurat que la retirada dels símbols del règim de Franco està prevista dintre la reforma de la facultat, que es troba ara en execució.