Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Ada Colau s’oblida de l’ordre de detenció i pressiona Puigdemont perquè torni a Catalunya

Gerard Sesé @gerardsese | L'alcaldessa de Barcelona, últimament a una segona línia política a la qual no ens té acostumats, ha aparegut avui a Els Matins de TV3 on ha concedit una entrevista. Ada Colau ha parlat sobre l'actualitat política del país i de la capital catalana. D'una manera incomprensible, Colau ha oblidat que el president de Catalunya no pot trepitjar sòl català perquè seria immediatament detingut. Malgrat això, la comú ha exigint que si el gironí vol governar, ha de tornar a Catalunya.

Redacció
Redacció 23/01/2018
Que torni Puigdemont, malgrat l'ordre de detenció
 
Ada Colau ha estat clara: “Puigdemont no és el meu candidat però és legítim que si es vol presentar, es presenti. L'únic que demanem és que qui vulgui ser president de Catalunya estigui a Catalunya i atengui les necessitats de Catalunya”. Clar que si el president trepitja terres catalanes, la policia espanyola efectuaria de manera immediata la seva detenció.
 
Sobre la situació del 155, Colau ha acceptat que “fa mesos que tenim una institució com la Generalitat a mínims, i això es nota moltíssim” i ha afegit que “jo no vull que s'allargui el 155; necessito un govern legítim amb el qual posar-nos a treballar”. També ha diluït les aspiracions legítimes i democràtiques dels sobiranistes i els ha posat al mateix nivell que els del 155: “tard o d'hora haurà d'haver-hi algun tipus de negociació; tothom haurà de cedir alguna cosa”.
 
Dona la raó als unionistes
 
Ada Colau ha donat la raó al discurs unionista perpetrat per Ciudadanos i el PP en assegurar que “la situació política convulsa sí que ha generat un clima d'incertesa, que sí que ha fet mal a la imatge de Barcelona”.
 
La gestió de la ciutat comtal
 
Sobre l'aprovació dels pressupostos, l'alcaldessa ha dit que “a tothom li interessa que la ciutat de Barcelona no s'aturi i que funcioni al màxim rendiment” i, paral·lelament, s'ha mostrat disposada a presentar-se una segona vegada: “Em faria molta il·lusió. Hi ha molts grans projectes que no es poden fer en un sol mandat”, explica Ada Colau.