Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Ada Colau, la candidata d’ICV-EUiA a Barcelona promou una campanya de micromecenatge

Barcelona en Comú, la candidatura de partits encapçalada per ICV-EUiA i liderada per Ada Colau, ha obert una campanya de micromecenatge per finançar la campanya electoral. Amb aquest sistema de finançament col·lectiu, la coalició de partits té per objectiu no endeutar-se amb cap entitat financera. Aquesta estratègia  però, posa al descobert la complexitat d’ICV-EUiA d’aconseguir finançament ja que és un dels partits que més deute arrossega amb les entitats bancaries, més de 12 milions d’euros, un deute de difícil retorn, i més si és té en compte els mals resultats d’ICV-EUiA a les enquestes.

Redacció
Redacció 03/04/2015

Convertir el fort endeutament d’ICV en una operació de finançament transparent

L’objectiu de la campanya es reunir 80.000 euros que cobriran, entre altres despeses, el sistema de registre, material informatiu, actes als barris, o els equips tècnics per a tots els esdeveniments. Recordem també que en l’acord per fer la coalició de partits, ICV-EUiA es va comprometre a una aportació inicial per finançar la campanya i que li seria retornada amb els ingressos públic a rebre en funció dels resultats.

Colau vol convertir la campanya de finançament en un intent de netejar la cara d’ICV i el seu fort endeutament

Per a Barcelona en Comú és indissociable el finançament i una política de comptes clars. Es pot consultar la informació dels ingressos i despeses de Barcelona en Comú, que s'actualitzen de forma trimestral.

Els candidats aporten micropréstecs

En coherència amb el compromís de no tenir deutes amb els bancs, Barcelona en Comú també engega una campanya de micropréstecs personals a un interès del 0%, per finançar l’activitat  d'una manera transparent i sense deutes.

Des de l'obertura d'aquesta campanya s'ha superat el 60% de l'objectiu inicial (establert en 150.000 euros), és a dir, ja s'han realitzat micropréstecs personals que superen els 90.000 euros. Aquests micropréstecs cobriran despeses vinculades a la campanya electoral que, una vegada passades les eleccions, l'administració retornarà íntegrament.

Aquesta campanya permet préstecs d'entre 500 i 10.000 euros que es retornaran al cap de 18 mesos una vegada rebuda la subvenció electoral. Si bé el límit legal està en 100.000 euros a l'any, BComú ha considerat posar el límit en 10.000 euros i així evitar generar una forta dependència respecte a préstecs més alts.