Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Ada Colau fa el ridícul a Catalunya Ràdio

L’alcaldable per Barcelona Ada Colau ha tornat a fer gala de la demagògia i la indefinició que omple el discurs de la seva candidatura en una entrevista a Catalunya Ràdio avui al matí. D’una banda diu que s’han de centrar tots els esforços econòmics a lluitar contra les desigualtats, i d’una altra proposa gastar diners a organitzar múltiples consultes, com ara una per saber si la ciutat d’adhereix a l’Associació de Municipis per la Independència. Una proposta que no consta al programa al web de la seva candidatura, Barcelona en Comú. 

Redacció
Redacció 21/03/2015

Seguint els passos populistes de Podemos

Ara bé, quan li han preguntat a Colau què votaria ella en aquesta consulta, ha dit que depèn i que “afrontar aquest debat com un sí o no em sembla una estafa democràtica”. Demagògia i indefinició en estat pur, que a còpia de consultes poden sortir ben cares a la ciutadania. Seguint el patró populista del germà gran Podemos, la candidata de Barcelona en Comú defuig el debat sobiranista amb l’argument del ‘hem de decidir sobre tot’ i amb el discurs basat en la demagògia del repartiment de la riquesa.

50 milions que ballen

Tanmateix, ni en el teòric punt fort de Barcelona en Comú, les polítiques socials, Ada Colau ha estat capaç de concretar res amb certesa. Ha dit que gastaran 50 milions d’euros per crear 2.500 llocs de treball, però s’ha mogut en l’ambigüitat per explicar en quins sectors s’invertirien aquests milions: “Quan això vagi acompanyat d’un desenvolupament concret i un pressupost es detallarà exactament cada diner on va destinat”.

Crítiques a la Diagonal

L’alta demagògia que ha practicat l’exportaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca l’ha fet sonar ridícula en alguns moments de l’entrevista a Catalunya Ràdio, com ara en les seves crítiques a les obres de l’Avinguda Diagonal: “És una avinguda de luxe en plena crisi quan hi ha cada vegada més barris a Barcelona on la gent es queda al carrer i on hi ha nens que no tenen per menjar és escandalós!” Ada Colau també s’ha mostrat crítica també amb el turisme de luxe i en especial els creuers: “Aquest model de turisme està generant una contaminació que estem pagant tots”, ha dit en referència als carburants que utilitzen els vaixells que vénen amb turistes.