Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

ACPV té un ‘pla B’ per tornar a emetre TV3 al País Valencià

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) no es rendeix davant l’hostilitat de Francisco Camps contra TV3. El seu president, Eliseu Climent, ja ha anunciat que té ‘un pla B’ per tornar el senyal de TV3 al País Valencià d’aquí a uns mesos. ‘Perdre una batalla no és perdre una guerra’, ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio, i ha reblat: ‘Ens en sortirem’. Mentrestant, l’entitat ha decidit tancar també la seva web en senyal de protesta, acció que també han imitat Òmnium Cultural i l’Obra Cultural Balear (OCB). Climent també sosté que la maniobra de Camps és una cortina de fum per distraure l’atenció del cas Gürtel de corrupció política.

Redacció
Redacció 18/02/2011

Climent ha recordat que ACPV ha permès durant 26 anys que TV3 es veiés al País Valencià, però que ara les multes mensuals de 120.000 euros que els volia imposar el govern de Francisco Camps els ha obligat a prendre la decisió d’aturar la senyal momentàniament.

El president d’ACPV no dubta que Camps vol ofegar l’entitat econòmicament, perquè considera impossible que cap entitat faci front a una multa mensual de 120.000 euros -sumats als 700.000 que ja acumulen.

Malgrat tot, ‘ens en sortirem’, perquè ‘no hi ha res perdut i hi ha motius per l’esperança’, segons Climent, que també ha assegurat que el govern català no s’esperava la decisió del valencià.

26 anys de TV3 al País Valencià
El senyal de Televisió de Catalunya es va estendre al País Valencià entre el 1984 i el 1986, any en què va arribar a tot el territori gràcies als repetidors instal·lats per ACPV amb l’aportació econòmica de milers de valencians.

Els conflictes per veure TV3 al País Valencià s’anaven succeint però també s’anaven superant fins que el març de 2007 el govern Camps va iniciar un procés de tancament de repetidors que ha culminat aquest dijous amb una apagada total. El desembre de 2007 i amb ordre judicial a la mà va clausurar el repetidor de la Carrasqueta, al sud del país. L’any següent en van tancar els de la Ribera Alta i la Costera, i després l’emissor de la serra Perenxisa, el de les comarques centrals, i el de Morella.

Reforma legal
El govern valencià va modificar al desembre la llei 1/2006 del sector audiovisual mitjançant la llei 16/2010 de 27 de desembre de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d’organització de la Generalitat. Basant-se en aquesta nova norma, la conselleria de Justícia ha pogut amenaçar ACPV amb aquestes noves multes econòmiques, que han estat les que han acabat empenyent l’entitat a tancar les emissions momentàniament.