Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

ACPV no tancarà voluntàriament els repetidors de TV3

El coordinador d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, ha assegurat a Lleida que no estan disposats a tancar les emissions de TV3 voluntàriament i, així ha emplaçat la societat civil i la Generalitat de Catalunya perquè responguin a aquesta agressió ‘no només per fer front a la multa que ens ha estat imposada sinó per intentar aconseguir un pas en positiu que seria l’acord entre les parts i que suposaria la plena legalització de TV3 al País Valencià’. Gisbert ha fet aquestes declaracions després que el jutjat d’Alacant hagi autoritzat el tancament del repetidor de TV3 que ACPV té a la Carrasqueta i després que la Generalitat valenciana hagi demanat permís judicial per precintar les instal·lacions de TV3 al país valencià tot i la demanda d’una solució negociada del conflicte.

Redacció
Redacció 19/11/2007

Per Gisbert, resta l’oportunitat que la Generalitat valenciana no faci ús de l’autorització judicial per entrar a la Carrasqueta i fer efectiu el tancament del repetidor de TV3 que hi ha. ACPV demana un gest de bona voluntat per part del govern valencià ‘ja que en qualsevol negociació s’espera que les dues parts facin gestos de bona voluntat’. Tot i això, s’ha mostrat poc esperançat ja que ‘la Generalitat valenciana no només no fa gestos de bona voluntat sinó que en fa d’agressivitat i demostra, d’aquesta manera, que no té voluntat real de diàleg ni d’arribar a un acord’.

Per aquest motiu, sol·liciten al govern valencià ‘diàleg com a via per solucionar el conflicte’ i que faci ‘un gest de bona voluntat’ i li demanen que assumeixi el fet que ‘tancar una televisió pública no és propi de les democràcies de l’Europa occidental’, segons el coordinador d’ACPV. Tanmateix, des d’Acció Cultural del País Valencià insisteixen que no tancaran les emissions de TV3 de forma voluntària.

A la vegada, ACPV, Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural reclamen que la societat respongui a aquesta ‘agressió’ no només per fer front a la multa que els ha estat imposada –de 300.000 euros- sinó intentant aconseguir un pas en positiu que seria l’acord entre les parts i que suposaria la plena legalització de TV3 al País Valencià. Per això, fan una crida a la Generalitat de Catalunya perquè intenti arribar a un acord el més aviat possible amb el govern valencià per tal de tancar, definitivament, ‘un conflicte artificial alimentat per la dreta espanyola’.

Segons Acció Cultural del País Valencià (ACPV), ‘malgrat les declaracions polítiques dels últims dies que apuntaven a una solució negociada de la recepció de TV3 al país valencià’ la Generalitat valenciana ha demanat autorització judicial per executar forçosament la clausura dels repetidors propietat d’ACPV i impedir la recepció dels programes de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió al país valencià (TV3, C33, 300,3/24). ACPV ha rebut la notificació del Jutjat del Contenciós Número 1 d’Alacant per la qual s’autoritza, a petició de la Generalitat valenciana, l’accés al repetidor de la Serra Carrasqueta, al terme municipal de Xixona per tal de ‘procedir a l’execució forçosa de l’ordre de cessament de les emissions de televisió, mitjançant l’apagada i precinte dels equips corresponents’.

Gisbert ha fet aquestes declaracions a Lleida on la Federació Llull, que agrupa Obra Cultural Balear, Òmnium Cultural i Acció Cultural del País Valencià, ha iniciat la campanya ‘300 anys. Caminant cap al futur 1707-1714 / 2007-2014’ per commemorar els 300 anys de la conquesta de la ciutat de Lleida.