Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

ACPV lliura aquest dimarts les signatures per TV3 al País Valencià

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), impulsora de la Iniciativa Legislativa Popular espanyola (ILP) Televisió sense Fronteres, lliurarà aquest dimarts a migdia a l’Oficina del Cens i la Junta Electoral Central, a Madrid, les més de 500.000 signatures que ha recollit perquè es legalitzin les emissions de TV3 al País Valencià i l’intercanvi de les televisions i ràdios en llengua catalana. El president de l’entitat, Eliseu Climent, serà qui farà el lliurament de les signatures i oferirà un balanç de la campanya acompanyat de Julián García Candau, fundador d’El País; Enric Garcés, advocat i assessor del president xilé Salvador Allende; el pintor Joan Genovés i l’escriptor i polític Ignasi Riera.

Redacció
Redacció 21/06/2010

La campanya de recollida de signatures havia de finalitzar la primera setmana de març, però es va ampliar tres mesos més i s’acabarà demà. Segons ACPV, l’èxit aconseguit ha estat possible ‘gràcies als 2.500 fedataris, i a la col·laboració de tots els sindicats, els partits polítics, col·legis professionals, institucions i les principals associacions culturals, esportives i de tota mena del País Valencià, Catalunya i les Illes Balear’.

L’entitat també ha manifestat que bona part del suport aconseguit el deu a l’adhesió del Parlament de Catalunya, que amb el vot favorable de CiU, PSC, ERC, ICV i PP, va mostrar el seu suport a la iniciativa, així com el suport de la Xarxa d’Universitats Joan Lluís Vives i de cada vegada més ajuntaments, entre els quals els d’Elx, Gandia o Barcelona. Des d’ACPV també s’ha destacat tot sovint la incorporació d’entitats, sindicats i partits de Navarra i el País Basc en la campanya.