Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

ACPV acull amb escepticisme la voluntat de reciprocitat del govern valencià per poder veure TV3

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) s’ha pres amb escepticisme l’anunci del govern valencià sobre la voluntat d’establir un conveni de reciprocitat amb la Generalitat perquè es vegi TV3 al País Valencià. El president d’ACPV, Eliseu Climent, ha dit en referència al govern valencià que ‘no són gent de fiar ja que la corrupció els ha funcionat amb total normalitat’. Per això ha apuntat que l’anunci de moment tant sols ‘són paraules’, i no ho són la multa de 300.000 euros que els han imposat per no haver desconnectat els repetidors a través dels quals actualment es pot veure el canal per TDT al País Valencià.

Redacció 29/10/2007

Eliseu Climent ha recordat que de la reciprocitat se n’ha parlat sempre però que aquesta va condicionada al que ‘ells en diuen la legalitat’. Això, segons Climent, significa que TV3 i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) haurien de canviar el llibre d’estil i no es podrien referir al País Valencià com a tal sinó que haurien de dir Comunidad Valenciana, no podrien posar el mapa dels Països Catalans a l’hora de donar la informació del temps, i ‘ni tant sols es podria nomenar la llengua com a català sinó que s’hauria de dir valencià’, entre d’altres matisos.

Segons el president d’ACPV, tot això significa que s’està ‘davant d’un punt absolutament dubtós de la negociació’.

Així mateix, Climent ha explicat que, si tira endavant el conveni, el govern valencià haurà aconseguit que es vegi TV3 i el 33 però perdent els altres dos canals de la CCMA que són el 3/24 i el 300, a canvi de set canals més en castellà, ‘per tant, més colonització’. En aquest sentit, Climent ha dit que aquests set canals ‘probablement es donaran a la COPE o en tot cas a Múrcia’. A més a més, ha lamentat que no hagin fet referència en cap moment a la possibilitat de poder veure IB3 al País Valencià.

Per ACPV tot aquest afer hagués estat molt més senzill si el ministre Clos hagués près la iniciativa des del primer moment i per això han reiterat l’escepticisme amb què es prenen aquest anunci del govern valencià.