Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La Generalitat Valenciana en contra de la reciprocitat entre TV3 i Canal 9

|

- Publicitat -

Segons el dirigent popular, l’Estatut d’Autonomia del País Valencià ‘estableix que el valencià és la llengua del nostre poble, forma part dels nostres sentiments’. Rambla ha advertit que ‘de cap de les maneres tolerarem l’homologació amb la llengua catalana’. Sobre això, Rambla ha demanat al líder socialista valencià Jorge Alarte ‘quina opinió li mereix la votació dels seus companys de Congrés sobre una cosa que estava clarament superada, ja fins i tot estatutàriament, a la Comunitat Valenciana?’

El Congrés dels Diputats va aprovar aquest dijous una moció presentada per ERC, amb una esmena pactada amb el PSOE, en què s’insta el govern espanyol a normalitzar l’emissió de TV3 al País Valencià i la reciprocitat de Canal 9 a Catalunya abans d’acabar aquest any.

Publicitat

La moció reclama que s’adoptin mesures i que es promoguin els acords tècnics i legals necessaris per fer efectiva l’emissió de TV3 al País Valencià i de Canal 9 a Catalunya d’acord amb el principi de reciprocitat abans de finalitzar l’any.

Tot i això, ACPV adverteix que totes dues mocions parteixen de la premissa que les possibles ‘mesures i acords necessaris’ s’han de prendre d’acord amb ‘el principi de la reciprocitat’ però creuen que ‘qualsevol proposta que depenga de la decisió del Govern valencià no serà cap solució real’. És per això que demanen ‘un pronunciament clar del Govern espanyol, mesures concretes i efectives que no depenguen de l’aprovació del Govern valencià i la continuïtat de la mobilització social’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut