Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Acció Cultural estudia denunciar al Parlament Europeu la vulneració de directives en l’apagada de TV3 al País Valencià

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) estudia formular denunciar davant el Parlament Europeu possibles vulneracions de directives comunitàries en matèria de llibertat d’expressió i protecció dels drets lingüístics pel tancament de TV3 al territori. Ho ha dit el coordinador de l’entitat, Toni Gisbert, en roda de premsa posterior a la reunió mantinguda amb l’eurodiputat d’Izquierda Unida i vicepresident de la comissió de peticions del Parlament Europeu, Willy Meyer que s’ha afegit a la iniciativa de l’eurodiputat d’ERC, Oriol Junqueras, de demanar a la Comissió Europea que es pronuncii.

Redacció
Redacció 22/02/2011

El coordinador d’Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert, ha assegurat que l’entitat comença a treballar en l’àmbit de les respostes en les institucions i en Europa ‘perquè un atac a la pluralitat i les llibertats d’expressió d’aquesta dimensió està en contra del que propugna Europa en favor del trencament de fronteres en matèria de comunicació’. Gisbert ha dit que ACPV vol fer arribar ‘la veu de la indignació i fer arribar la veu de la defensa de la llibertat i la democràcia a Europa’

El coordinador d’ACPV ha dit que l’entitat estudiarà la possibilitat indicada per l’eurodiputat, que ha aconsellat a Acció Cultural presentar davant la Comissió Europea una petició d’investigació sobre si el tall d’emissions de TV3 al qual s’ha vist obligat arran de les multes imposades pel govern valencià estaria vulnerant directives europees en matèria de llibertat d’expressió i drets lingüístics.

En opinió de Willy Meyer, hi hauria base jurídica per tal que ACPV denunciés davant el Parlament Europeu el cas. Meyer considera que el cessament d’emissions vulnera el patrimoni de la Unió Europea i els principis fundacionals de la carta europeu, a més de col·lidir amb el consell d’Europa.

‘El consell europeu entén que les llengües europees, totes les llengües, són llengües a protegir i que la llibertat d’expressió, la pluralitat és un principi a preservar’, ha dit Meyer. En aquest sentit, el mateix eurodiputat ha avançat que presentarà una pregunta a la Comissió Europea per tal que es pronunciï sobre el cas, que ha qualificat de ‘situació greu creada de manera irresponsable pel president Camps’.

Aquesta petició s’afegeix a la que aquest dilluns anunciava l’eurodiputat d’ERC Oriol Junqueras de demanar empara a les institucions europees en el tancament de TV3 al País Valencià i el registre d’una pregunta parlamentària instant la Comissió Europea a obrir una investigació sobre el tancament de les emissions.