Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Cap notícia del Fòrum

Dissabte va acabar el Fòrum Universal de les Cultures de Monterrey, celebrat aquest 2007. Més enllà de la inauguració el mes de setembre passat, les activitats, “diàlegs” i conferències del […]

Redacció
Redacció 10/12/2007

Dissabte va acabar el Fòrum Universal de les Cultures de Monterrey, celebrat aquest 2007.

Més enllà de la inauguració el mes de setembre passat, les activitats, “diàlegs” i conferències del Fòrum mexicà no han tingut el més mínim ressò mundial, i ja no diguem a Catalunya, on en teoria el Fòrum hereu del de Barcelona ens hauria d’haver interessat. Però tres anys després d’aquella pantomima ininterrompuda, ja ningú recorda l’excusa i el què queden són els maons i una enorme plaça on celebrar la Feria de Abril.

Com a Barcelona, a Monterrey s’hi han sentit veus crítiques per les despeses de muntar tot aquest circ, però tot i així ja ha sortit una nova ciutat disposada a organitzar el 3r Fòrum de les Cultures. Serà Valparaíso, a Xilè, qui organitzarà el Fòrum de les Cultures de l’any 2010. La celebració coincidirà amb el 200 aniversari de la independència de la ciutat, i continuarà mantenint l’esquema del Fòrum inventat a Barcelona, tot i que aposten per realitzar activitats a tota la ciutat, sense focalitzar-les a una zona concreta i evitant despeses urbanístiques desmesurades.

El Fòrum continua, esperem que en aquesta tercera edició -que serà a una ciutat molt més petita que les anteriors, de només 250.000 habitants- abandoni l’especulació immobiliària i intenti començar a significar-se.