Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Absolts els 16 joves jutjats per cremar fotos del rei en solidaritat amb els primers encausats

El jutge de l’Audiència Nacional espanyola, José María Vázquez Honrubia, ha absolt els setze joves gironins acusats per la crema de fotografies dels reis el passat 22 de setembre a la plaça del Vi de Girona, en solidaritat amb els primers imputats per aquesta causa, Jaume Roure i Enric Stern.

El fiscal ha rebaixat la seva petició inicial d’una multa de 3.600 euros a 500 euros per una falta lleu de pertorbació de l’ordre públic, ja que no s’ha pogut acreditar, assegura, que volguessin menystenir la Corona, com inicialment es va imputar. Aquest fet ha motivat l’absolució, perquè el jutge considera que les faltes no són competència de l’Audiència Nacional.

Redacció
Redacció 29/10/2008

Aquest matí, la policia espanyola ha mantingut retinguts durant una hora a la plaça de Colón, a 200 metres de l’Audiència Nacional i amb la immensa bandera rojigualda de fons, els setze acusats de cremar retrats dels reis el passat 22 de setembre perquè portaven samarretes amb el lema ‘Jo també cremo la corona’.

En principi, no els permetien l’entrada a l’edifici ni a la sala de vistes si continuaven vestint les samarretes i, per aquest motiu, el judici s’ha retardat. Finalment, però, els acusats han pogut entrar al tribunal amb les samarretes posades del revés i s’ha iniciat la vista. Els setze joves estan acusats de cremar fotografies dels reis a la plaça del Vi de Girona, en solidaritat amb els primers imputats per aquesta causa, Jaume Roure i Enric Stern.

Concentracions de suport

Tal i com informa l’organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista, Alerta Solidària, aquest vespre estan convocades convocatòries de suport amb els encausats a les dos quarts de nou del vespre davant dels ajuntaments d’Alacant, Barcelona, Ciutat de Mallorca, Manresa, Tarragona, Tortosa, València, Vic i Vilafranca del Penedès.