Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Absolen el president de la Diputació de València dels insults i amenaces als professors de català

El jutjat de Xàtiva (Costera) ha absolt el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, de la causa oberta per faltes d’injúries i amenaces als professors de català, segons informa el PP de la demarcació de València. Rus va ser jutjat el passat dia 7 per haver dit que els professors que utilitzaven els termes ‘gairebé’ o ‘aleshores’ eren ‘gilipolles’ i ‘calia rematar-los’. El dirigent va indicar que les acusacions només anaven dirigides a tres ensenyants i que no se’n penedia. Escola Valenciana i el Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià demanava multes de 2.000 euros per injúries, 2.000 euros per amenaces i 50 euros a cada denunciant en concepte de responsabilitat civil.

Redacció
Redacció 18/06/2010

En el comunicat publicat al web del PP de la demarcació de València, el seu secretari d’organització, Juan José Medina, valora ‘molt positivament’ la sentència, al temps que es mostra ‘orgullós’ que ‘aquesta decisió venci sobre els intents de determinats col·lectius de judicialitzar la vida política donant una vegada més la raó al Partit Popular’.

Des d’Escola Valenciana i STEPV han rebutjat posicionar-se sobre una sentència que no els ha arribat i han apuntat que ‘l’únic que podem assegurar és que estan pendents de la sentència’ Segons expressen el sindicat i l’entitat a través d’un comunicat conjunt, ‘si algú ha filtrat una notícia que per a nosaltres a hores d’ara és falsa perquè no tenim cap notificació sobre els arguments a favor o en contra de la jutgessa de Xàtiva sobre la nostra acusació no podem fer cap valoració al respecte’.

Les parts de l’acusació contra Rus han afegit: ‘Qui haja filtrat la notícia que faça arribar als mitjans de comunicació la sentència’ i han lamentat el fet tot advertint que ‘en qualsevol judici s’ha de notificar sentència de forma simultània a les dues parts’.

De la seva banda, Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) també s’ha pronunciat sobre l’absolució de Rus manifestant el seu suport a Escola Valencian i l’STEPV. La coordinadora, Marga Sanza, ha dit que els insults i amenaces ‘són gravíssims i no haurien de quedar impunes’. EUPV ha avançat que estarà al costat del sindicat i de l’entitat si decideixen recórrer la sentència.