Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Abaixen el preu de la factura elèctrica a aquells que menys consumeixen

El ministre d’Indústria espanyol, Miguel Sebastián, ha anunciat durant la seva compareixença al Congrés que a través de la tarifa social que tenen els usuaris amb una potència contractada inferior a tres kilowatts només pagaran el consum elèctric, i no el terme de potència, i per tant veuran reduïda la factura elèctrica un 10%. Aquesta mesura afecta 4,5 milions de llars espanyoles, aquelles que menys consumeixen. Segons Sebastián, el govern espanyol ha de tenir cura ‘dels usuaris més desprotegits’. El ministre també creu que cal penalitzar aquells que consumeixen energia de manera excessiva.

Redacció
Redacció 04/06/2008

Indústria calcula que 4,5 milions de famílies podran acollir-se a l’anomenada tarifa social. Cal tenir una potència contractada inferior a tres kilowatts i a partir d’ara només pagaran el consum elèctric i no el terme de potència. Això suposarà un estalvi del 10% en les factures elèctriques.

‘És la nostra obligació vetllar per la protecció dels usuaris més desprotegits, per la qual cosa hem dissenyat una tarifa social destinada a aquells trams de població que no poden gaudir d’un consum d’electricitat elevat’, ha explicat el ministre en la seva compareixença.

Per Sebastián el camí a seguir és el consum eficient. per aquest motiu cal incrementar la progressivitat de les tarifes, incloent un primer tram de consum mínim gratuït que es recuperarà amb majors penalitzacions per aquells que facin un consum excessiu.

‘Impulsarem l’ús de tarifes que fomentin l’estalvi, com aquelles que tenen diferents trams de tarificacions horària, que permetran als consumidors obtenir reduccions de fins al 10% en la seva factura elèctrica si gestionen la seva demanda desplaçant els consums més intensius a les hores de menor preu’, ha dit Sebastián.