Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

A València ciutat no es retiren punts del carnet

El servei per treure punts a aquells conductors que cometen alguna infracció viària no estarà en ple funcionament fins a final d’any a la ciutat de València. La falta de coordinació entre Trànsit i la Policia Local ha provocat aquest retard. Perquè succeeixi el mateix a València, el servei central tècnic de l’Ajuntament ha de connectar-se informàticament a Trànsit. No serà fins a final d’any que els valencians conductors comencin a perdre punts. 

Redacció 13/06/2007

Qualsevol infracció viària a Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida o a Balears suposen una retirada de punts en funció de l’acte i el seu greuge. directe!cat us explicava que a les carreteres catalanes ja s’han retirat un total de 190.000 punts.

Sembla que això no succeeix a València ciutat. Els conductors seguiran sense perdre punts fins a final d’any. Així, des que va entrar en vigor el carnet per punts l’1 de juliol de l’any passat, les multes de la Policia Local ja treuen punts arreu de l’Estat espanyol. Perquè succeeixi el mateix a València, el servei central tècnic de l’Ajuntament ha de connectar-se informàticament a Trànsit. Des de Trànsit anuncien que ho tenen tot llest i que romanen a l’espera que l’ajuntament faci el pas definitiu. Mentre aquesta situació perduri, a València ciutat no s’ha tret ni un sol punt. 

Per la seva banda, la Policia Local afirma que el seu sistema informàtic ja està preparat. Així, remetran les sancions al servei central tècnic municipal una vegada tingui desenvolupat el sistema informàtic. Així, podran manar-les a Trànsit i que puguin començar a descomptar punts. De totes maneres, el servei estarà en plena disposició a final d’any. Per tant, fins a aquestes dates els conductors valencians no perdran cap punt.