A què juga Carretero? La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

A què juga Carretero?

Quin sentit té que un partit com Reagrupament que té representant a l’executiva de CDC llenci una candidatura amb SI a l’Ajuntament de Barcelona? Saben que no tenen cap possibilitat […]

Redacció
Redacció 18/02/2015

Quin sentit té que un partit com Reagrupament que té representant a l’executiva de CDC llenci una candidatura amb SI a l’Ajuntament de Barcelona? Saben que no tenen cap possibilitat d’obtenir representació, però volen fer la competència a CDC? Volen restar vots a ERC? Volen facilitar els bons resultats de la coalició Barcelona en comú?

Joan Carretero, alcalde per sorpresa de Puigcerdà amb tant sols dos regidors i amb una amplíssima majoria absoluta quatre anys més tard, va pujar a la gloria dels altars al ser nombrat Conseller de Governació a proposta d’ERC durant el primer tripartit, home de caràcter va allunyar-se dels republicans per provocar l’escissió i fundar Reagrupament que va acabar anant amb ERC a les darreres eleccions generals per posteriorment arribar a un acord amb CDC que li ha donat veu dins de l'executiva del partit de Mas.

Aleshores a què juga Carretero, va amb ER, amb CDC i ara amb SI? O tant sols vol dificultar la victòria dels independentistes? CDC permet que un partit que té lloc a la seva executiva li faci la competència electoral a les properes municipals? L’acord de Reagrupament amb SI té algun sentit en clau independentista? Ens podem permetre llençar vots? Pel bé de tot plegat seria molt millor que el tàndem Reaprupament/SI facin un acte de generositat i renunciïn al seu protagonisme i acabin integrant-se a una de les candidatures amb un full de ruta clarament independentista o és retirin de la lluita municipal. I CDC té alguna cosa a dir?
 

Relacionats