Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

A Perpinyà, en català

Per molt que, segons els informes esbombats pels mitjans catalans, l’educació al nostre país arribi a màxims històrics, són molts els que encara tenen esperances dipositades en el nostre sistema […]

Redacció 19/12/2007

Per molt que, segons els informes esbombats pels mitjans catalans, l’educació al nostre país arribi a màxims històrics, són molts els que encara tenen esperances dipositades en el nostre sistema educatiu públic, i no ens estem referint precisament a la classe política o a la màxima autoritat del país.

Pirineus enllà, a la Catalunya Nord, l’alcalde de Perpinyà ha anunciat en un sopar nadalenc que quan el seu darrer fill faci els tres anys, el durà a l’escola catalana Arrels per tal d’educar-lo amb immersió lingüística en català. L’escola en qüestió està integrada al sistema educatiu francès, i va ser creada fa vint-i-cinc per l’Associació del mateix nom, que també tira endavant Ràdio Arrels, l’única emissora catalana de la Catalunya Nord.

El gest té una elevada importància simbòlica, ja que és la primera autoritat del territori que pren una decisió similar, amb les implicacions que aquesta decisió tindrà a nivell polític. Ho celebrem per ell, pel català i pel futur del seu fill.