Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

A partir de gener els joves podran rebre 210 euros per pagar el lloguer

Uns 65.000 joves podran demanar al govern espanyol les ajudes de 210 euros al mes per al lloguer a partir del 2 de gener, a les noranta finestretes úniques de les Oficines Locals d’Habitatge. La ministra d’Habitatge, Carme Chacón i el conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Francesc Baltasar, han firmat aquest dilluns el conveni per la gestió conjunta d’aquesta ajuda, la renda bàsica d’emancipació, amb la presència del president de la Generalitat, José Montilla. Aquesta renda inclou una ajuda directa de 210 euros mensuals amb un màxim de quatre anys, un préstec per a la fiança i 120 euros per costejar un aval.

Redacció 18/12/2007

Aquestes ajudes del govern espanyol van dirigides a facilitar l’emancipació dels joves d’entre 22 i 30 anys que tinguin una font regular d’ingressos que no superi els 22.000 euros bruts anuals i que siguin titulars del contracte de lloguer de l’habitatge on viuen.

La ministra d’Habitatge estima que durant el 2008 uns 65.000 joves catalans demanaran aquesta ajuda per pagar el lloguer, de manera que el govern estatal haurà de fer una inversió de gairebé 80 milions d’euros. Per la seva part, la Generalitat ja té un programa d’ajudes al lloguer per a joves, que se seguiran concedint sense duplicar ajudes.

Fins ara, el ministeri ha firmat els convenis per la gestió conjunta dels ajuts amb els governs d’Extremadura, Aragó, Astúries, Cantàbria, València, Andalusia, Canaries, Ceuta, Melilla i Madrid. Els acords estableixen en tots els casos que són les comunitats les que tramiten i atorguen els ajuts.

Per informar-se d’aquesta nova renda d’emancipació, els interessats poden consultar les condicions a la pàgina web ‘alquilerjoven.es’ o al telèfon 900900707.