Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

A l’exèrcit amb dos collons i alguna cosa més

|

- Publicitat -

A dia d’avui, 2 de febrer de 2009, la falta total del penis i l’absència d’un o ambdós testicles es considera motiu d’exclusió per als homes que volen entrar a l’Exèrcit espanyol, segons ha confirmat el Ministeri de Defensa.

Aquest anacronisme va saltar a la llum el juliol passat quan el diuptat d’ICV, Joan Herrera, va fer una pregunta per escrit al Congrés on posava sobre la taula el cas d’un transexual de 28 anys al que van rebutjar per entrar a l’exèrcit com a home pel fet de no tenir genitals masculins. El propi Ministeri afirma que el Quadre Médic d’Exclusions de 2007 segueix els reglaments dels anys 80 i 90 per declarar motius d’aptitud. Tot i que el Ministeri encapçalat per Carme Chacón es va comprometre a resoldre aquesta qüestió, el Govern encara està ‘analitzant la normativa’.

Publicitat

L’anàlisi no sembla tant complicada per allargar-se tant. Només caldria eliminar aquest requisit perquè els i les transexuals puguin accedir, si així ho desitgen, a l’Exèrcit espanyol. Això sí, la propera vegada que la ministra Chacón digui allò de ‘Capitán, mande firmes’ la trempera dels soldats ja no serà la mateixa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut