Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

A l’estiu, tots ‘Sota la dutxa’ amb Gerard Sesé!

|

- Publicitat -

Algú explicava que la millor manera d’escoltar un CD per primera vegada era posant-lo a la minicadena de l’habitació o de la sala d’estar (on sigui!), apagar tots els llums, agafar un coixí pel cap i estirar-se a terra amb els ulls tancats disposat a gaudir-lo de principi a fi. Si algú fa això podrà experimentar un viatge al món de Gerard Sesé (que per cert, acaba d’estrenar el web) que segur que no el deixarà indiferent. I és que el passat 29 de juny va sortir a la venda el seu nou disc de titulat ‘Sota la dutxa’, amb un pop de qualitat, fresc, divertit i captivador. Segons l’artista, ‘si tot va bé’ el CD es podrà trobar a les principals botigues a partir del proper 7 de juliol. Ara per ara, però, ja es pot comprar per Internet o podeu escoltar-ne el single aquí.

Gerard Sesé és molt jove, té 22 anys. Explica que amb 17 anys va gravar la seva primera maqueta, ‘molt precària i amb pressupost quasi cero’, que es titulava ‘L’has cagat’. Des de llavors no va parar: amb 18 anys va fer la segona, ‘Fugir com un gos’, amb 19 la tercera ‘Perdó per ser tan pesat’ amb 20 va fer un DVD d’un concert en directe a Cerdanyola del Vallès (la seva ciutat) titulat ‘Gerard Sesé LIVE de gust?’ i els dos següents anys s’ha dedicat a preparar el seu últim treball que aquest cop surt amb discogràfica, en aquest cas Picap, i que porta per nom ‘Sota la dutxa’.

Publicitat

‘Sota la dutxa’ segurament podria estar perfectament entre els millors discs en català dels últims anys. Al panorama de la nostra música, però, tenim precedents de grans artistes que oferien grans productes però que els va mancar promoció i ressò, un fet que els condemnà a desaparèixer injustament. És per aquest motiu que el cantant afirma que ‘és tan important la promoció com també el boca a boca, convertit avui dia amb el 2.0: fer un enllaç d’aquesta notícia al Facebook ho pot fer tothom i no costa més que 15 segons!’.

Sobre la qualitat de l’artista, el que diem no és pas gratuït: Gerard Sesé ofereix una música prou diferent com per cridar-nos l’atenció però a la vegada prou familiar com perquè no ens sobti. Dit d’una altra forma, combina allò comercial amb qualitat musical un objectiu complert pel músic i que a més declara que ha estat des de sempre la seva obsessió .

Gerard Sesé aconsegueix treballar molt les cançons, no sona una harmonia senzilla basada en tres acords, més aviat al revés: obtenim bases fresques, originals, canviants i atrevides. D’altra banda, les melodies són senzilles, les lletres narrades de forma molt pròxima i els juintament amb els arranjaments dels instruments, converteixen les cançons de Sesé en un mix ben acurat i per a tots els públics.

Hi trobem de tot a ‘Sota la dutxa’! Des d’un quartet de corda passant per una banda de vent. També un cor infantil amb una cançó que parla d’un nen marginat a una escola fins a un cor adult a quatre veus (sopranos, contralts, tenors i baixos) en un parell de temes. Fins i tot podem escoltar un charango sud-americà.

El showman explica que al disc hi col·laboren de forma directe unes 60 persones. Demostra així també l’ambició de Sesé que afirma que es resigna a fer petites produccions. Sense anar més lluny, hi ha una cançó on hi col·laboren en Jaume Masdeu, en Pere Espinosa i en Jofre Bardagí.

El disc en sí està ben rumiat ja que té un principi i un fi: el primer tema, per sorpresa de tothom, acaba amb el pont de la cançó. Al final del disc retorna el pont per concloure el treball i també la cançó. Amb gran encert i gràcia, representa que ha passat una nit sencera des de que s’ha posat play fins que s’acaba el CD.

ESCOLTAR AQUÍ L’ENTREVISTA

Publicitat

Opinió

Minut a Minut