Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

“A la turca”, les xarxes s’omplen de suport cap als alcaldes

Figures destacades de l'independentisme reaccionen a la xarxa contra la reacció de l'Estat envers els municipis.

Redacció
Redacció 13/09/2017
Després que Fiscalia ordenés perseguir tots els alcaldes firmants del decret de suport a l'1-O, les reaccions a les xarxes socials no s'han fet esperar. Twitter s'ha omplert de mostres de suport cap als 712 alcaldes.

Carles Puigdemont recorda que els firmants “representen el 75%”.

 
Santi Vila titlla de despropòsit l'acció de la Fiscalia.
 

Alfred Bosch diu als alcaldes que “el país sencer està amb ells”.  
 

David Fernández ha espetat un “a la turca”. 

Reaccions dels municipis

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC) proposa que els 712 batlles que ha ordenat investigar la Fiscalia defineixin una “reacció conjunta” perquè, segons ell, els donarà “més força”. Deixa clar a més, que “si volen fer por, que sàpiguen que no en tenim” i assegura que ningú els farà moure “ni un mil·límetre de la voluntat d'exercir la democràcia”. 

L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo (CUP), assegura que no té intenció de personar-se als jutjats per declarar en relació al decret per a la cessió d'espais per l'1-O. Calvo reconeix que la decisió col·lectiva de tots els alcaldes de la CUP és la de no facilitar la feina a la justícia espanyola perquè entenen que “no té eficàcia” en territori català. “Si volen saber alguna cosa ens hauran de venir a buscar”, ha etzibat.

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) proposa una acció conjunta dels 712 batlles per respondre a la judicialització.