Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El Parlament posposa la Llei del Referèndum

L'admissió a tràmit no ha tirat endavant en la reunió que ha mantingut la Mesa aquest dimecres al Parlament.

Redacció
Redacció 16/08/2017
La Mesa del Parlament ha posposat l'admissió a tràmit de la proposició de llei del Referèndum, la norma que hauria de donar cobertura a l'1-O. 
 
Després que JxSí i la CUP la registressin a finals de juliol, la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, ha mantingut fora de l'ordre del dia donar el tret de sortida a la tramitació parlamentària d'aquesta llei tal com estava previst –podia incloure-la-hi fins just abans que arrenqués la reunió a les 10 del matí. 
 
L'admissió a tràmit no ha tirat endavant doncs en la reunió que ha mantingut la Mesa aquest dimecres al Parlament, la primera del nou inici de sessions que ha arrencat aquest 16 d'agost tal com es va aprovar amb la reforma del reglament.

“Complexitat” de la Llei

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha explicat que encara estudia quan abordar la tramitació de la Llei del Referèndum, a causa de la “complexitat” de la iniciativa i pel context judicial: “No hem de ser innocents; sabem la judicialització que hi ha de la política”.
 
Ho ha declarat als mitjans en el Parlament després que la Taula no hagi abordat aquest dimecres finalment l'admissió a tràmit de la llei, la qual cosa no estava en l'ordre del dia de la reunió però que podria haver-se inclòs a l'últim moment.