Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

A Girona el 27S està garantit

La capital del Gironès veuria com el proper 24 de maig, CiU revalida la victòria en els comicis sense majoria absoluta, però amb la possibilitat d’arribar a acords amb formacions sobiranistes com ERC que retornaria al consistori. Segons l’enquesta de GESOP per a El Periódico, la situació d’ingovernabilitat que es produiria a Barcelona, no tindria lloc aquí on l’independentisme s’imposa.

Redacció
Redacció 12/05/2015

Girona independentista

Amb una forquilla d’entre 10-11 regidors, Carles Puigdemont repetiria resultats a Girona (ara en té 10). L’actual alcalde de la ciutat només necessitaria entre 2 i 3 regidors més per arribar a la majoria absoluta que està establerta en 13 dels 25 regidors del consistori. Hi podria arribar a través d’un pacte de país amb una ERC molt renovada que enguany es presenta amb l’escriptora Maria Mercè Roca, deixant enrere l’aposta per la fracassada Blanca Palmada. ERC obtindria una presència de 3 regidors, mentre que la CUP mantindria els 3-4 (ara en té 3).

El bloc unionista perd gas

Els tres regidors que obtindria ERC vindran molt probablement de la desfeta del PSC. Dels 7 que va treure el 2011, ara passaria a 4. Cal recordar que gairebé tots els regidors de la formació han abandonat el Grup Municipal per participar de les escissions Avancem i MES. El Partit Popular podria perdre un dels 3 que ara mateix té, i Ciudadanos en podria treure entre 1 i 2. Iniciativa en sortiria més malparada car podria perdre tots dos regidors que ara mateix té.