Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

A EUiA li molesten els Mossos

L’Assemblea d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) d’aquest cap de setmana ha estat plàcida tot i que l’edemà ja hagin aparegut els sectors més ortodoxos dels comunistes catalans -el PSUC-viu- que li […]

Redacció
Redacció 11/11/2008

L’Assemblea d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) d’aquest cap de setmana ha estat plàcida tot i que l’edemà ja hagin aparegut els sectors més ortodoxos dels comunistes catalans -el PSUC-viu- que li volen complicar la vida a Jordi Miralles i els seus.

Tot i que el congrés ha estat una bassa d’oli, no s’han estalviat crítiques cap als socis d’Iniciativa per Catalunya. Si en la jornada de cloenda el conseller Francesc Baltasar es va endur més d’un xiulet, va haver-hi altres punts de discrepància. Per exemple, a EUiA no ha agradat gens l’assumpció de la coalició del Departament d’Interior de la Generalitat i en concret dels Mossos d’Esquadra a qui acusen d’actuar desproporcionadament.

Així consta en esmenes introduïdes que qüestionen ‘algunes actuacions desproporcionades de la policia catalana’. Els comunistes admenten que la jugada de Montilla i Puigcercós de regalar Interior a Saura va ser una mala passada i que ‘comporta riscos i rebuig en una part de la nostra base electoral’.

A EUiA estan patint que Saura enviï els antiavalots a carregar contra les manis dels treballadors de Nissan que pensen tallar uns quants dies els accessos a Barcelona per socialitzar el patiment de la seva situació laboral.