Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

A can PPC 2 + 2 = 7

Al PPC hi ha merder, i del gros! Us explicarem perquè. Com sabeu hi ha tres candidats que aspiren a la presidència del PPC, Daniel Sirera, Alberto Fernández Díaz i […]

Redacció
Redacció 07/05/2008

Al PPC hi ha merder, i del gros! Us explicarem perquè. Com sabeu hi ha tres candidats que aspiren a la presidència del PPC, Daniel Sirera, Alberto Fernández Díaz i Montserrat Nebrera. Fins aquí tot correcte. El problema és que els tres candidats ja han fet públics el número total d’avals que té cada un per tal de poder-se presentar a l’elecció al càrrec per al pròxim congrés dels populars de Catalunya al 5 i 6 de juliol. I… quina ha estat la sorpresa? Que entre els tres candidats sumen més avals dels que pertoquen a la província de Barcelona!

Siguem més concrets: les candidatures de Fernández Díaz i Sirera van dir haver recollit ja les 218 firmes necessàries per presentar candidatura al congrés. Tot i això, si se sumen els compromissaris que diu tenir cadascun dels tres candidats a la província de Barcelona, els tres arriben a la xifra de 760 quan en realitat només hi ha 518 compromissaris en aquesta demarcació.

Davant d’aquest desgavell vergonyós només hi poden haver dues explicacions: Que els candidats menteixin i falsegin els seus veritables avals inflant exageradament les xifres per tal de donar-se importància i un poder irreal o que els mateixos compromissaris no ho acabin de fer bé: potser estan avalant més d’un candidat a la vegada, el que farà que el seu aval resulti nul. Per resoldre l’equació caldrà esperar al 5 de juliol, obertura del congrés dels populars catalans i el dia que cadascun haurà de lliurar els seus avals perquè siguin validats.

És tant trist que fa gràcia i tot!