Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

A aquestes alçades de la pel·lícula, el PSC encara insisteix en una consulta pactada

La deriva unionista del PSC dels seus últims anys l'ha portat camí a convertir-se en una força residual a Catalunya. Lluny de voler redreçar la situació, els seuslíders, segueixen focant llenya al foc i allunyant als socialistes de la societat catalana. Ara ha estat el torn de Miquel Iceta que ha afirmat que el PSC mai estarà en contra d’una consulta legal i acordada. El que rebutja és la unilateralitat i l’ambigüitat”.

Redacció
Redacció 26/03/2016
ACN Barcelona .- El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, no tanca la porta a recuperar la idea de celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya. Després de mesos assegurant que aquesta era una tesi que ja no tenia cabuda en el discurs, el socialista ha declarat, en una entrevista a l’ACN, que el PSC “mai estarà en contra d’una consulta legal i acordada”. “El que rebutgem és la unilateralitat i l’ambigüitat”, afegeix. D’aquesta manera, el líder socialista recupera la proposta –que només seria impulsada en cas que els catalans no referendin la Constitució reformada- que ja va rescatar la diputada socialista al Congrés Carme Chacón, sumant-se així a l’itinerari d’una consulta pactada amb l’Estat si Catalunya diu ‘no’ al referèndum per una nova Constitució. Per fer-ho, Iceta aposta per seguir el model canadenc-quebequès i aprovar una llei orgànica “de la claredat” que senti les bases de la consulta, pacti la pregunta i dibuixi els possibles escenaris.

Iceta, tot val per conservar la cadira. Farà Núria Parlon el salt?

 
Amb aquest discurs, Miquel Iceta prioritza el seu full de ruta per una “reforma constitucional federal”, en considerar que “és el que soluciona el problema, el que és el més sòlid, el que li convé a Catalunya”, però obre de nou la possibilitat d’una consulta sobre la independència si del referèndum d’aquesta nova carta magna resulta un cop de porta dels catalans al “nou pacte” amb l’Estat.