Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

8TV, una via d’aigua al Grup Godó

La compra d’accions de la televisió del Grup Godó per part de Mediaset (Tele 5) ha provocat una multitud d’ingerències i una crisi entre els professionals de la casa. Malgrat que la joia de la corona, el programa 8aldia de Josep Cuní, ha crescut en audiència, la sagnia de resultats s’ha fet més evident que mai. Ni les ajudes públiques milionàries ni tot el potencial de la família Godó han pogut fer ressorgir el grup. Davant de la situació van buscar l’ajuda d’un grup de televisió, i Mediaset va adquirir un 40% amb la condició de gestionar programes, la publicitat i, en definitiva, el control sobre l’emissora.

Redacció
Redacció 21/03/2016

Dimiteix el director de 8TV i  el programa estrella imposat des de Madrid, “Trencadís”, fracassa

Oscar Nogueira dimiteix i retorna a la seva plaça a TV3, fart d’aguantar les ingerències de Mediaset. A la notícia se li suma que el programa imposat per l’empresa italiana, “Trencadís” presentat per Sandra Barneda tan sols ha durat unes mesos, una mostra evident que els televidents d’aquí són diferents que a la resta de l’estat. El programa ha estat un total despropòsit des del primer moment, malgrat la forta aposta de promoció, mai va aconseguir un mínim raonable d’audiència.

 La tertúlia esportiva “Trident” dura menys que un entrenador del Madrid

Anunciada a bombo i plateret , la tertúlia esportiva d’Alfons Arús semblava comptar amb una forta presència de les estrelles de la ràdio esportiva del grup, el fracàs ha estat estrepitós, el programa ha durat menys que un entrenador del Madrid.

8TV, incompleix la llei i no programa en català, malgrat el suport econòmic del govern català per fer-ho

Ho explica molt bé aquest article del Tribuna.cat, “La normalització lingüística és mínima. Alguna pel·lícula del fons públic de TV3, però la immensa majoria en llengua castellana, convertint 8TV en una perllongació de les televisions espanyoles. Quin sentit té que ara anunciïn que faran CSI o que emetin Comisario Montalbano en la mateixa llengua que els altres canals que ja l'emeten? O per què una sèrie de culte com Roma l'hem de veure en castellà? Suposem que Los pilares del Reino també serà en aquesta llengua…”

Què està passant que el Consell Audiovisual de Catalunya no fa complir la llei?

I segueix l’article… “O és que el Grup Godó actua d'aquesta manera perquè, al final, el Govern de Catalunya li subvencioni els doblatges? O és que 8TV s'ha transformat en una sucursal d'un dels grans canals d'algun dels grans grups de comunicació espanyols…? 8TV és un símptoma de la feblesa de l'espai de comunicació català i de la gran campanya que des dels aparells de l'Estat s'està fent per impedir que existeixi aquest espai propi en català.”